maandag 25 september 2023

Draailijst 22 en 23 September 2023 Vragen?

Beste Plaatjesvrienden,

Het sympathieke en als een vrolijke paljas buitelende vraagteken had tot twee decennia geleden op het gebied van leestekenpopulariteit nauwelijks serieuze concurrentie van het uitroepteken dat, door een stug en opdringerig voorkomen nog altijd een bitse en brutale uitstraling tentoonspreidt. Maar sinds de stormachtige opkomst van het apenstaartje, dat een speels uiterlijk paart aan een vertederende naam, lijkt het vooral voor kinderen en andere nieuwsgierigen veel van zijn bekoring kwijt te raken aan het ook in de alledaagse spreektaal opgenomen @. Angst voor het verdwijnen van het geliefde vraagteken is niettemin overbodig, want de dorst naar informatie is onlesbaar en dus zijn vragen onvermijdelijk. Toen tienduizenden jaren geleden de eerste vraag werd gesteld, was meteen het hek van de dam, want zoals ook vandaag nog steeds blijkt zijn de meeste antwoorden niet zo bevredigend dat geen volgende vragen worden opgeroepen, zodat vanaf die dag het aantal dusdanig is toegenomen dat misschien zelfs van vraaginflatie gesproken kan worden. Al vanaf Herodotus hebben geschiedkundigen gepoogd te achterhalen welke de eerste vraag was die indirect de stoot heeft gegeven tot onze vooruitgang. Contemporain bronnenonderzoek lijkt te wijzen op praktische vragen als: Heeft u een vuurtje? Alles goed? Is rollen niet gemakkelijker dan slepen? Wie deelt? Zullen we deze steen als vuistbijl gebruiken? Melk en suiker? Hoe laat is het?, waarbij het in elk geval alledaagse : Wat eten we vanavond? in historische kringen hoge ogen lijkt te gooien. Al snel werd duidelijk dat het onmogelijk is een onderwerp te bedenken waarover door belangstellenden niets te vragen valt. De doodgewone vragen zijn met een simpel ja of nee te beantwoorden, doeltreffend maar saai, en voorbijgaand aan het secundaire doel van een vraag, die vaak het op gang brengen en houden van een conversatie is. Sommige vragen komen op en zijn al weer bijna verdwenen, zoals : What have the Romans ever done for us ? Wassen en watergolven? Heeft u een vuurtje? Hoe is de stand, Mieke? Waar is de dichtstbijzijnde telefooncel? Ligt Het Vrije Volk al in de bus? Andere vragen zijn bestendiger, zoals : Wo ist der Bahnhof? Please can you tell me where I can find a coffeeshop? Héé, bent u soms (volgt vreemde of soms zelfs eigen naam)?, en de vraag der vragen : zijn er nog vragen? Zo accuraat mogelijk wordt een in de gebezigde taal en bij de vragensteller en omstandigheden passende reactie geformuleerd, die soms een voorlopig antwoord bevat, maar ook wel eens een dwaalspoor uitzet. Voor de doorgewinterde liefhebber van vragen en antwoorden zijn er tegenwoordig steeds meer gelegenheden zijn lust te botvieren in radio-, televisie-, pub,- en popquizzen waarin gedemonstreerd wordt hoeveel kennis over uiteenlopende onderwerpen in serieuze amateurs schuilt. Wij demonstreerden dit weekend onze muzikale kennis over vragen middels deze Plaatjes :

Vrijdag

The Who  -  Tommy can you hear me  -  1969  -  Leonard

Chocolate Watch Band  -  Are you gonna be there  -  1969  -  René

Bruce Cockburn  -  If I had a rocket launcher  (2 meter sessies)  -  1998  -  Juanita

Jimmy Smith  -  Who’s afraid of Virginia Woolf  -  1964  -  Erik M

Jethro Tull  -  Living in the past  -  1972  -  Karin

De Maskers  -  Living in the past  -  1966  -  Jan

3 Degrees  -  When will I see you again  -  1974  -  André S

Graham Parker  -  Hey Lord, don’t ask me questions  -  1976  -  Kees

Magic  -  Can I have your daughter fort he rest of my life  -  2014  -  Harry


 

Cliff & the Shadows  -  Visions (Final Reunion)  -  2009  -  Leonard

Contours  -  Do you love me  -  1962  -  René

Mary J Blige  -  Everything  -  1997  -  Juanita

Timmy Thomas  -  Why can’t we live together  -  1972  -  Erik M

Trini Lopez  -  If I had a hammer  -  1963  -  Karin

Cliff & the Shadows  -  Do you wanna dance  -  1962  -  Jan

Frank Wilson  -  Do I love you -  1965  -  André S

Peggy Lee  -   Why don’t you do right  -  1942  -  Kees

Alan Parsons  -  Don’t answer me  -  1984  -  Harry


 

Moody Blues  -  Question (live Royal Albert hall)  -  2000  -  Leonard

Matia Bazar  -  Ti sento  -  1985  -  René

Dave Fenley  -  Grandpa  -  2020  -  Juanita

Prince  -  Question of U  -  1990  -  Erik M

Dizzy Gillespie & Charlie Parker  -  Hothouse  -  1952  -  Karin

Monkees  -  Daily nightly  -  1967  -  Jan

Ornette Coleman  -  Tomorrow is the question  -  1959  -  André S

Lovin’Spoonful  -  Do you believe in magic  -  1965  -  Kees

Scooter  -  The question  -  1985  -  Harry


Zaterdag

Bob Dylan  -  Blowin’ in the wind  -  1963  -  André V

Anita Meijer  -  Why tell me why  -  1981  -  Mirjam

Rolling Stones  -  Have you seen your mother  -  1966  -  Joke

Pete Seeger  -  Where have all the flowers gone  -  1955  -  André S

The Band  -  Who do you love  (Last  waltz)  -  1978  -  Kees

Baha Men  -  Who let the dogs out  -  2000  -  Vera

Neil Young  -  Tell me why  -  1970  -  Dave


Marvin Gaye  -  What’s going on  -  1971  -  André V

Dire Straits  -  Why worry  -  1985  -  Mirjam

Dave Clark Five  -  Can’t you see that she’s mine  -  1964  -  Joke

Barend Servet  -  Waar moet dat heen  -  1973  -  André S

John Sebastian & Mona Lisa Twins  -  Did you ever  -  2019  -  Kees

Gene Vincent  -  Who slapped John  -  1956  -  Vera

George Harrison  -  What is life  -  1970  -  Dave


 

Los Lobos  -  Will the wolf survive  -  1984  -  André V

CCR  -  Have you ever seen the rain  -  1970  -  Mirjam

Rolling  Stones  -  It’s only rock ’n roll  -  1974  -  Joke

Everly Brothers  -  How can I meet her  -  1962  -  André S

Stretch  -  Why did you do it  -  1975  -  Kees

Ella Fitzgerald  -  What is this thing called love  -  1956  -  Vera

Davina Michelle  -  What about us  -  2022  -  Dave



 

Joe Jackson  -  Is she really going out with him  -  1979  -  André V

Haddaway  -  What is love  -  1993  -  Mirjam

Rolling Stones  -  Can’t you hear me knocking (live Hyde Park)  -  2022  -  Joke

Slade  -  How does it feel  -  1974  -  André S

Pearls before swine  -  Another time  -  1967  -  Kees

Frankie Lymon  -  Why do fools fall in love  -  1956  -  Vera

Collectors  -  What love (suite)  -  1968  -  Dave


Vrijdagavond lapten negen medeDraaiers  regen, wind, en wijd verspreide werken in uitvoering aan hun laars en verzamelden zich in ons bovenzaaltje om hun met zorg geselecteerde vraagPlaatjes te laten horen. Het veelbezongen thema en de veelzijdige muzikale bagage van de bezoekers zorgde voor een kwalitatief hoogstaande Draailijst die veelvuldig enthousiaste reacties verwekte. Toch was het de good old Lovin’Spoonful dat met het onontkoombaar vrolijke Do you believe in magic voor Kees nipt met de eer ging strijken, terwijl ook Bruce Cockburn, Ornette Coleman, en de sympathieke en eeuwig jonge Cliff punten verzamelden. Zaterdagavond Draaiden zeven liefhebbers vier rondes waarin zich geen enkele doublure met de lijst van de vrijdagavond voordeed, zodat over twee avonden maar liefst 55 verschillende titels werden geDraaid. Bob Dylan ging er namens André V met de Wisselprijs vandoor. Het was amusant om de ravissante en met een heerlijke stem toegeruste Anita Meijer weer eens te horen en te zien, de Baha Men Who let the dogs out te horen blaffen, Neil Young één van zijn mooiste liedjes te horen zingen, en de ooit populaire maar nooit klassiek geworden Collectors te horen en zien spelen. September telt vijf vrijdagen zodat onze volgende Draaizitting over drie weken zal zijn, op 13 en 14 oktober, het thema is dan HOOFD. Zoals gewoonlijk Draait op de vijfde vrijdag een film, op 29 september zal dat zijn : Quadrophenia. Hopelijk tot dan.

Groet,  Kees








maandag 18 september 2023

Draailijst 8 en 9 September 2023 Hotel

Beste Draaigenoten,

Wie er niet uit hoeft kan, afhankelijk van het seizoen, in een schaduwrijk plekje op het balkon of dicht bij de snorrende kachel zijn comfortabele gemak er van nemen en meewarig de ongelukkigen beklagen die wegens voortgaande bezigheden buitenshuis, vakantie, of andere uithuizige verplichtingen de hort op moeten. Of er gelopen, gereden, gevlogen, getreind, of gevaren wordt, reizen is altijd een ellendige en afmattende bezigheid die het slachtoffer ontgoocheld en geradbraakt achterlaat. Te bestemder plaatse en snakkend naar rust realiseert hij zich zijn thuis opeens als natuurlijke en culturele habitat, was hij maar daar, en niet hier waar licht, geluiden, klimaat, gebouwen, kleuren, smaken, geuren, mensen, dieren, gebaren, en woorden onbekend en onbegrepen zijn en ongemak en verlatenheid genadeloos toeslaan. Vanaf dan gaat het er om het onherbergzame temporaire verblijf tot aan de verhoopte terugkeer onverschrokken te overleven. Veelzijdig vertier, aftellen van de nog in den vreemde te verduren dagen, en zoete herinneringen aan thuis versnellen de trage tijd. In tent, caravan, of camper zijn van huis meegenomen theedoeken, tandpasta, en knusse kruidencarrousel vaak al toereikend om het verlangen naar thuis enigszins te verlichten. Half- en volpensions kunnen met wat geluk een ongedwongen vertrouwd huiselijke sfeer oproepen, zit het echter tegen dan wordt de reiziger in een vensterloze bezemkast geparkeerd of in een pijpenlaatje in een vochtig souterrain waar stofluizen en pissebedden de dienst uitmaken. Maar pas echt naargeestig is het in een hotel, zelfs voor wie Key Largo, Psycho, en The Shining nooit gezien heeft. De kamer heeft vier muren, in één ervan een raam met uitzicht op een blinde muur of een gorgelende dakgoot, de inrichting wordt gevormd door een bed, hangkast, schemerlamp, stoel en bijzettafel, alles in de smakeloze en deprimerende crematoriumstijl, waaraan een sobere gehaakte beddensprei, een antimakassar op de stoelleuning, een sansevieria of onderhoudsarme vetplant in de vensterbank, en een koperen tjitjak aan de muur op simpele wijze veel huiselijkheid zouden kunnen toevoegen. Bij kaarslicht, met koffie, thee, bier en kleine versnaperingen Draaiden wij in ons vertrouwde zaaltje dit weekend de volgende Plaatjes:


 

Vrijdag

Graham Parker  -  Hotel chambermaid  -  1976  -  Kees

Trijntje Oosterhuis  -  Vlieg met me mee  -  2004  -  Harry

Gerd Muhlfeld  -  The Mountjoy hotel  -  2022   -  Meinie

Frank Zappa  -  Mystery roach  -  1971  -  Leonard

U 2  -  The ground beneath her feet  -  2000  -  Pierre

Procol Harum  -  Grand hotel  -  1973  -  Irene

Black Crowes  -  Hotel illness  -  1992  -  Gerard

Chris Isaak  -  Blue hotel  -  1986  -  Karin

Edgar Broughton band  -  Hotel room  -  1971  -  Jan



Golden Earring  -  Last frontier hotel  -  2003  -  Kees

Hyukoh  -  Jesus lived in a hotel room  -  2018  -  Harry

Elvis Presley  -  Heartbreak hotel (Comeback special)  -  1968  -  Meinie

Bob Dylan  -  Bunkhouse theme  -  1973  -  Leonard

Jimmy Buffett  -  This hotel room  -  1976  -  Pierre

Classics IV  -  Spooky  -  1967  -  Irene

Gloria Estefan  -  Hotel nacional  -  2011  -  Gerard

Blossom toes  -  I’ll be late for tea  -  1967  -  Karin

Kinks  -  Sitting in my hotel  -  1973  -  Jan


Loudon Wainwright  -  Motel blues (live)  -  1979  -  Kees

Fischer Z  -  Room service  -  1980  -  Harry

Rufus Wainwright  -  Chelsea hotel  -  2005  -  Meinie

Paul Simon  -  Homeward bound (live studio)  -  1975  -  Leonard

Eagles  -  Hotel California (Hell freezes over)  -  1994  -  Pierre

Beach boys  -  Wild honey  -  1967  -  Irene

Barry Manilow  -  Copacabana  -  1978  -  Gerard

Beatles  -  Strawberry fields forever  -  1967  -  Karin

The Who  -  Bell boy (live)  -  1974  -  Jan


 

Zaterdag

Dev Patel  -  Wedding dance (Marigold hotel)  -  2015  -  Vera

Dennis Wilson  -  Fawlty towers theme  -  1975  -  André S

J Geilsband  -  Floyd’s hotel  -  1971  -  Kees

Golden Earring  -  Last frontier hotel  -  2003  -  Joke

Rolling Stones  -  Memory hotel (live)  -  1998  -  Erik B

Frank Zappa  -  Mystery roach  -  1971  -  Dave

Rolling Stones  -  Angry  -  2023  -  Eric L


 

Rocky Horror picture show  -  Sweet transvestite  -  1975  -  Vera

The Left Banke  -  Bryant hotel  -  1968  -  André S

White Stripes  -  Hotel Yorba (live Jools)  -  2001  -  Kees

New Adventures  -  Late late show (live at Lloyd)  -  2014  -  Eric L

Black Crowes  -  Hotel illness (live Spain)  -  2009  -  Joke

Doors  -  Roadhouse blues (live New York)  -  1970  -  Eric B

Elvis Presley  -  Heartbreak hotel  -  1956  -  Dave


 

Hotel Transsylvania  -  DJ battle scene  -  2019  -  Vera

Miles Davis  -  Diner au motel  -  1958  -  André S

Arthur Lee  -  A house is not a motel (live Glastonbury  -  2003  -  Kees

Herman Brood  -  Nightcat  -  1981  -  Eric L

Slade  -  One way hotel  -  1970  -  Joke

Chris Isaak  -  Blue hotel  -  1986  -  Eric B

Old Dominion  -  Hotel key  -  2017  -  Dave


 

Het was vrijdag een snikhete avond waarop toch nog negen muziekvrienden zich in ons klamme zaaltje verzamelden om weer gevarieerde grammofoonmuziek ten gehore te brengen. Vrolijke vakantieklanken werden afgewisseld met bezongen gênant wangedrag, heimwee, en confronterend hartzeer. Zowel vader als zoon Wainwright lieten van zich horen en de onlangs overleden Jimmy Buffett werd herdacht met This hotel room. Frank Zappa, Jimmy Buffett, The Who, U 2, en de Black Crowes verzamelden stemmen, maar een winnaar kon niet worden uitgeroepen omdat zowel Chris Isaak als het verrassende Hyukoh twee stemmen wisten te bemachtigen. Op de nog iets klammere zaterdagavond Draaiden wij met zijn zevenen in een aan de temperatuur aangepast tempo éénentwintig Plaatjes, bijna allemaal bekende maar toch steeds weer boeiende nummers en tot nu onontdekte en vergeten pareltjes. Wie, behalve André S kende The Left Banke, of had ooit iets gehoord van  de New Adventures. Opvallend was dat maar liefst vijf artiesten zowel op vrijdag- als zaterdag geDraaid werden: Chris Isaak, Golden Earrings, Black Crowes, Frank Zappa, en Elvis Presley. Toch was het heel verrassend de J Geilsband die de hoofdprijs opstreek, terwijl Slade, Arthur Lee, en ook Miles Davis hoog gewaardeerd werden. Volgende zittingen op 22 en 23 september. Het thema is dan : VRAAG/VRAGEN.

 

September telt deze keer vijf vrijdagen zodat op 29 september om 20.00 uur onder het motto Plaatjes Kijken weer een fijne muziekfilm zal worden vertoond. Dat is deze keer Quadrophenia, een film uit 1979 die zich afspeelt in het begin van de zestiger jaren, waarin Engelse  Mods en Rockers Brighton onveilig maken, e.e.a. muzikaal belicht door The Who, dus daar moet je eigenlijk wel bij zijn. Maar voorlopig tot ziens op 22 of 23 september.

Groet, Kees











woensdag 13 september 2023

Draailijst 25 en 26 augustus 2023 Insecten

Beste PlaatjesDraaiers.

Het is hartverwarmend om waar te nemen hoe de mens door aanhoudende geestelijke en lichamelijke arbeid alle imperfecties van de natuur, zoals ziekte, wreedheid, armoede, drankmisbruik, en onwetendheid probeert te corrigeren, maar treurig om te zien hoe hij daarin wordt belemmerd. Soms lijkt het alsof de gehele natuur er op uit is om de mens in zijn streven naar beschaving en comfort te dwarsbomen en daar intussen zelf beter van te worden. Vooral insecten parasiteren uitbundig op de door ons in de loop van vele eeuwen moeizaam verworven vooruitgang. De zomer, in onze contreien door zeer velen beschouwd als aangenaamste jaargetijde, wordt vaak versjteerd door barbaarse monsters, die hier gelukkig uitsluitend op een formaat leven waarop ze bij dreigend ongerief moeiteloos met voet, vuist, of vliegenmepper slagvaardig vermorzeld kunnen worden. En niet alleen in de vrije natuur, maar ook in ons eigen huis worden wij voortdurend bedreigd. Nietsontziende muggen richten slapeloze nachten, jeuk, en ontsierende bulten aan, terwijl ook wespen en mieren massaal via pijnlijke steken, beten, gekriebel, salmonella, en irritant gezoem de nietsvermoedende mens belagen. Helemaal bont maken fruitvliegjes het, die zich als huisdier menen te moeten gedragen en massaal de omgeving van de vuilnisbak met nerveus en vooral opdringerig luchtdansen vrijwel onbereikbaar maken, zich tussendoor ook nog razendsnel als konijnen vermenigvuldigend. Wie denkt aan het eind van de zomer van onwelkome gasten verlost te zijn, komt bedrogen uit. Spinnen in vele soorten en maten zoeken in de herfst warmte, prooien, en spinnengezelschap in alle hoeken en gaten van onze woning, de bladpootrandwants wil graag ongestoord op een behaaglijk, donker plekje binnenshuis overwinteren, en de gevreesde kakkerlak, een bijzonder onguur sujet maakt onze keuken en badkamer tot een luguber griezelkabinet en wordt wel de rat onder de insecten genoemd, want beide zijn onuitroeibare ongewenste mensenvrienden en de nachtmerrie van elke huisvrouw (M/V). Gelukkig zijn er in de grote insectenfamilie ook soorten die bij de mens een glimlach op het gezicht toveren. Voorbeeldig nijvere bijen voorzien ons van honing die niet alleen smakelijk is, maar bovendien via ruim aanwezige anti-oxidanten ons helpt de lastige vrije radicalen tegen te gaan. Het vrolijke en tijdloos modieuze lieveheersbeestje is als symbool tegen zinloos geweld en brenger van geluk vanzelfsprekend bij iedereen geliefd, en met hun psychedelisch fleurigefladder roepen vlinders bij omstanders plezierige gedachten op aan een ongecompliceerd zorgeloos leventje. Maar het meest gewaardeerde insect is de goedmoedige hommel, aaibaar, sociaal, standaard uitgerust met een minuscuul vriendelijk brommend tweetaktmotortje en met een vrolijke roltong waarmee hij elk feestje op gang kan brengen, voor kleinbehuisden daarom het ideale huisdier. De ideale Draaiavond beleefden wij dit weekend met de volgende Plaatjes :


 

Vrijdag

Dorus  -  Twee motten  -  1957  -  Gerard

Richard ‘Rabbit’ Brown  -  Never let the same bee sting you twice  -  1927  -  René

Neil Diamond  -  Let me take you in my arms again  -  1977  -  Bert

The Cure  -  The caterpillar  -  1984  -  Irene

Jonathan Richman  -  Buzz buzz buzz  -  1978  -  Pierre

Gregory Porter  -  Dry bones  -  2021  -  Juanita

Rowwen Heze  -  Vlinder (live Muziekcafé)  -  2021  -  Eric B

Pink Floyd  -  Grantchester meadows  -  1969  -  Leonard

Don Dixon  -  Praying mantis  -  1985  -  André S

Searchers  -  Bumblebee  -  1965  -  Kees


Doors  -  The mosquito  -  1972  -  Gerard

Davina Vagabonds  -  Bee Sting  -  2011  -  René

Neil Diamond  -  Once in a while  -  1977  -  Bert

Lee & Nancy  -  Lady Bird  -  1968  -  Irene

U 2  -  Wild honey  -  2000  -  Pierre

Yuya Wang  -  Flight of the bumblebee (live)  -  2014  -  Harry

Gims & Sting  -  Reste  -  2021  -  Juanita

Gruppo Sportive  -  Cockroach  -  2018  -  Eric B

Roger Glover  -  Love is all  -  1974  -  Leonard

Jonathan Richman  -  Hey there little insect  -  1977  -  André S

Cramps  -  Human fly  -  1983  -  Kees


Zaterdag

Mariah Carey  -  Butterfly  -  1997  -  Vera

Curtis Mayfield  -  Superfly  -  1972  -  Dave

Ben Lepetit  -  From the diary of a fly  -  2018  -  Harry

Smashing Pumpkins  -  Butterfly wings  -  1995  -  Kees

Metallica & San Fr Orchestra  -  Moth into a flame  -  2019  -  Dennis

Rolling Stones  -  Spider and the fly (Totally stripped Tokyo)  -  1995  -  Joke


 

Blondie  -  Attack of thew giant ants  -  1976  -  Vera

Fleetwood Mac  -  Dragonfly  -  1971  -  Dave

Moby  -  Honey (Hotel tour)  -  2005  -  Kees

Doors  -  The wasp (live)  -  1968  -  Dennis

Queens of the stone age  -  Mosquito  -  2002  -  Joke

 

Pearl Jam  -  Red mosquito (live + Ben Harper)  -  2009  -  Vera

Heart  -  Dog and butterfly (live Seattle)  -  2002  -  Dave

Neil Young  -  Southern man  -  1970  -  Kees

Jamews Brown  -  Ants in my  pants  -  1973  -  Joke


Albert King  -  Cockroach  -  1969  -  Vera

Bob Dylan  -  Day of the locusts  -  1970  -  Dave

Bee Gees  -  Staying alive  -  1977  -  Kees

Iron Butterfly  -  Butterfly  bleu  -  1971  -  Joke


 

Chubby Checker  -  The fly  -  1961  -  Vera

Dire Straits  -  The  bug  -  1991  -  Dave

Beatles  -  Girl  -  1965  -  Kees

Van Halen  -  Spanish fly (live)   -  1993  -  Joke

 

Nog steeds in het eigenlijk toch ook best gezellige zaaltje op de eerste verdieping Draaiden vrijdagavond elf liefhebbers twee rondjes, gevolgd door een soepel bemeten, niet eerder vertoonde ongeveer-drie-minutenronde (buiten mededinging). De oudst geDraaide opname was uit 1927, toen Richard ‘Rabbit’ Brown de pech had dat zijn ‘Never let the same bee sting you twice’ werd ondergesneeuwd door het nieuws over Charles Lindbergh die in datzelfde jaar de eerste non-stopvlucht over de Atlantische Oceaan realiseerde en daarmee levenslange faam oogstte. Leonard durfde het aan om van de zich in 1969 nog in de underground verblijvende Pink Floyd Grantchester Meadows van de baanbrekende dubbelelpee UmmaGumma te draaien en werd daarvoor beloond met de in onze kringen prestigieuze Wisselprijs. Zaterdagavond meldden zich slecht zes muziekvrienden, in de loop van de sessie wegens voetbal en uitputting zelfs gereduceerd tot vier, en die daardoor uiterst ontspannen vijf rondes met de nodige commentaren en informatie konden Draaien. De Gouden WisselCD kon helaas door het geringe aantal medeDraaiers niet worden uitgereikt, hoewel Chubby Checker met The Fly uit 1961 de aanwezigen nog bijna verleidde tot het bedrijven van de Twist, de destijds waanzinnig populaire dans waarbij het bovenlichaam een tegengestelde draaibeweging van het onderlichaam moet maken, een manoeuvre die op de gemiddelde leeftijd van de PlaatjesDraaiers ernstig wordt ontraden. Onze volgende editie zal plaatsvinden op 8 en 9 september, het thema is dan HOTEL.

Tot dan graag.

Groet,  Kees